HTML

Búzafűlé vásárlás

Mindent a csodálatos búzafűléről

A búzafűlé egy csodálatos, természetes forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és fehérjéknek. Mégsem ismerjük eléggé.

Értesítő az új bejegyzésekről

RSS feliratkozás

Feliratkozás e-mail értesítőre

E-mail cím:

Gyógyászati megjegyzés

Az oldalainkon bemutatott búzafűlé nem gyógyszer, vagy gyógyászati készítmény. A búzafűlé nem helyettesít gyógyszereket vagy gyógyászati kezelést, csupán a hiányos, helytelen táplálkozást hivatott kiegészíteni. Az oldalon publikált tartalom az interneten és folyóiratokban megjelent leírásokból merít. Felelősséget a tartalomért csak a forrásokig tudunk vállalni.

Licenc

Creative Commons Licenc

Friss topikok

 • BWT: Mióta fogyasztom a Búzafűlét, nagyon ritkán érzem a kellemetlen gyomorsav túltengést, az időjárás ... (2010.03.12. 20:37) Mi a búzafű titka? 1. rész

A búzafűlé felhaználása a sebek gyógyítására

2011.02.08. 18:55 1búzafűlé

Tudták, hogy az I. világháború idején búzafűlével gyógyították az európai hadikórházakban a sebesült katonákat?

 

Mint minden háború az első világháború idején is rengeteg katona sérült és halt meg. Külön hadikórházak létesültek gyors ellátásukra, később rehabilitálásukra. Az európai hadikórházak, hogy gyors és eredmény érdekében alternatív megoldásokat is bevetettek. Természetesen később aztán a tapasztalatok alapján valóban felismerték az alternatív medicina igazi értékét. Ezután kezdték igazán megbecsülni és alkalmazni.

Az komplementer medicina egyik ágazata, a fitoterápia komoly szerepet játszott az akkori hadi gyógyászatban. A búzafűlével sok kísérletet végeztek. A leghatásosabbnak bizonyult a sebek kezelésében. Fekélyek, tályogok, gyulladások, nehezen gyógyuló sebek ellátásában nagy segítségére volt a szanitéceknek.

Magas antioxidáns-, vitamin- és klorofill tartalma által antibakteriális, gombaölő, gyulladáscsökkentő- és gátló hatásai révén gyorsan gyógyultak tőle a betegek. Külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt hatásos volt. Erősen roboráló hatása révén még kondícionáló anyagként is előtérbe került a katonák étkeztetése során.

Már 1940 óta vannak anyagok arról, hogy a klorofill használatával csökkent az anaerob (oxigén mentes környezetben szaporodó) baktériumflóra növekedése, és gyorsult a sebgyógyulás, állatokban, emberekben egyaránt. 1940 és 1950 között számos (nem kontrollált) klinikai tanulmányt végeztek lassú sebgyógyulással járó esetekben: fekélybetegség, felfekvés és a felszíni klorofillin kezelés hatékonyabbnak bizonyult az akkoriban alkalmazott terápiáknál.

Forrás: Kephart JC. Chlorophyll derivatives - their chemistry, commercial preparation and uses. Econ Bot. 1955;9:3-38.

Bowers WF. Chlorophyll in wound healing and suppurative disease. Am J Surg. 1947;73:37-50.

Carpenter EB. Clinical experiences with chlorophyll preparations. Am J Surg. 1949;77:167-171.

A búzafűlé hatására gyorsabb a sérült szövetek újraképződése (bőrszöveti sejtek halmaza).
Akár sebkörnyéken akár közvetlenül a sebbe kenve használták a friss és szennyeződésmentes búzafűlevet elsődlegesen fertőtlenítőként hatott, majd aktív enzimjei és hatóanyagi révén hozzájárult a szövetnek sejtképző működéséhez, az elhalt szövetrész újrapótlásához.

Több mint valószínű, hogy a búzafűlé sebgyógyító tulajdonságát a nagy mennyiségű klorofill adja. Ez a különleges növényi eredetű vegyület elősegíti a mérgek kiürítését és a savak semlegesítését. A magas klorofilltartalmú tápanyagok lúgosítják és méregtelenítik a testet, különösen a májat, így a búzafűlé is. Rendkívül erős lúgosító hatással vannak az emésztőrendszerre, jótékony hatásúak lehetnek reumás ízületi panaszoktól, köszvénytől szenvedők számára. Elűzik a testszagot, megszüntetik a rossz leheletet, enyhítik a torokfájást, javítják a vérkeringést és az emésztést. Csökkentik a fáradságot, optimalizálják és fenntartják az egészségi állapotot.

Minden szempontból hatékony megoldás volt az első világháborúban, hogy segítsék a sebesült katonák gyógyulását. Manapság nem csak kezelésre, hanem a preventív medicina fegyvereként is használhatjuk.Hisz mindig jobb megelőzni egy betegséget mint kezelni. Használja Ön is otthonában és védje családja egészségét a búzafűlé erejével!

A tasakos búzafűlé webáruházunkban megvásárolható

Szólj hozzá!

Címkék: történelem enzim klorofill fehérje ismertetés búzafűlé búzafű hatóanyag buzafule buzafülé buzafűlé

A férfi meddőség és a búzafűlé különleges faktora, a P4D1

2010.09.14. 23:45 1búzafűlé


Egyre nagyobb társadalmi problémát jelent, hogy a férfiak körében is rohamosan nő a meddőség. Sokáig nem is gondolták az emberek, hogyha egy embrió nem fogan meg az a férfi betegségéből is következhet. Pedig logikus, hisz a fogantatáshoz három dolog szükséges: a petesejt, a méh és a hímivarsejt. Rengeteg tényező áll a háttérben, ami egy férfinél meddőséget okozhat. A civilizációs ártalmak (szmog, stresszes életmód, rossz genetikai háttér, kedvezőtlen szociális helyzet, sugárzás, vegyi anyagok, nehézfémek stb.) Sajátos immunrendszerbeli hiba, amikor a hímivarsejtek nem képesek megérni, érés előtt életképtelenné válnak, vagy elöli őket egy adott immunsejt, mert azt betolakodónak véli. Széles a skála, de a megoldás sok esetben annál egyszerűbb.

Az összes meddőség kb. 40%-a férfi, 40% női eredetű, az esetek 20%-ában mindkét félnél problémák mutathatók ki. A fejlett országokban a párok kb. 10-15%-a szenved fogamzóképesség-zavarban, tehát globális problémáról beszélünk.

Alapvető lenne a gyógyuláshoz a kiváltó okok megszüntetése, ez azonban legtöbbször nem megoldható. Így maradnak a speciális eljárások, illetve a szervezet regenerálása. Teljes méregtelenítése, a sejtfunkciók optimális működésének elérése, a DNS állomány normál állapotának a megőrzése a cél. Ezt kiválóan szolgája a búzafűlé hatóanyag kavalkádja.

A hiányos táplákozásból fakadó problémákat azonnal orvosolni tudjuk, hisz egy tökéletes táplálékról van szó, minden alapvető tápanyagot tartalmaz, amire sejtjeinknek és így ivarsejtjeinknek is szüksége van.

Komoly eredményeket érhetünk el, ha sikerül a meddő férfi szervezetét teljesen mentesíteni a toxikus vegyületektől, amelyek kedvezőtlenül befolyásolhatják az ivarsejtek érését, azok anyagcseréjét. A búzafűlé kiváló méregtelenítő és sav-lúg egyensúlyt stabilizáló anyag. Aktív enzimjei révén képes a vér- és nyirokkeringésen keresztül kijuttatni a toxikus vegyületeket. Így szabadítja meg a hímivarsejtek termelődéséért, fejlődéséért és funkcióképességéért felelős szöveteket a mérgező anyagoktól.

Ami igazán hatékonnyá teszi a búzafűlét a nevezett betegséggel szemben, az a P4D1 faktor. Nemrégiben fedezték fel a kutatók ezt az egyedi anyagot a férfi hímivarsejtekben. Ők felelősek azért, hogy a hímivarsejt genetikai állománya, ami majdan a gyermek genetikai állományának is al része lesz épen elérkezzen úti céljához. Ha a hímivarsejt valami oknál fogva sérül akkor ez a faktor közbelép és kijavítja a degenerálódott részeket. Az a férfi, aki rendszeresen fogyaszt búzafűlevet megnövelheti ivarsejtjeinek a P4D1 faktor ellátottságát és hatékonyan szállhat szembe a meddőséggel.


 

Szólj hozzá!

Mi a búzafű titka? 3. rész

2010.03.12. 17:59 1búzafűlé

Enzimek


A gabonafüvekben a szó szoros értelmében enzimek százait fedezték föl eddig. Egy alaposabb tanulmányozás a jövőben ezreket fedhet majd még föl, hiszen a fű enzimek kincsesbányája. Ezek az enzimek az étrendbe beiktatva pótolják a testben előállított, belső enzimeket, meg hosszabbítva azok élethosszát.

Az enzimeket sokáig katalizátorként tekintették, viszont mára a tudósok belátták, hogy az enzim maga az életerő. Tulajdonképpen minden tevékenység a gondolkodástól kezdve az emésztésen át a láb megmozdításáig enzimek tevékenységét igényli.

A búzafűben elkülönített legfontosabb enzimek a következők:

 • proteázok - elősegítik a fehérjék emésztését
 • citokróm-oxidáz - antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
 • amiláz - elősegíti a keményítő emésztését
 • lipáz - zsírbontó enzim
 • cataláz - katalizálja a hidrogénperoxid vízzé és oxigénné bomlását a vérben és a szövetekben
 • peroxidáz - hasonlóan működik, mint a cataláz, csak a sejtek szintjén
 • fikocianin - segíti a vérképzést
 • transzhidrogenáz - segít a szív izomszöveteit jó erőben tartani
 • SOD (szuper-oxid-dimutáz) - valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabad gyökfogó
 • melatonin - ez a hormon az összes életfolyamatról "gondoskodik"

 

Érdekes megjegyezni, hogy amikor ezek az enzimek mennyiségben és erősségben hanyat lanak - ami az öregedéskor történik - a test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel és a fölösleges kalóriákkal. Ez felelhet a túlsúlyból és a korai öregségből adódó gondokért, amelyek manapság annyi embert gyötörnek. Az is említésre méltó, hogy az enzimek közül három - a citokróm-oxidáz, a peroxidáz és a kataláz - aránylag nagy koncentrációban található meg a normális vörös és fehér vérsejtekben. Ugyanakkor egy rákos beteg testében a számuk többnyire jelentősen leapad.

A SOD döntő szerepet játszik a búzafű örege dést gátló képességében. Tudományos körökben jókora figyelmet kapott mint lehetséges antiőregség enzim. Ettől függetlenül munkája során Dr. Barry Halliwell, a londoni egyetem biokémikusa, Dr. M. Rister a németországi Cologne egyetemén és Dr. Irwin Fridovich, a duke-i egyetem bio kémikusa a test minden sejtjében rábukkant a SOD-ra.

A sejtek öregedésének lassításában betöltött szerepe után nyomoztak. Rendkívüli módon a SOD mérsékelni tudja a sugárzás káros hatásait, gyulladáscsökkentő vegyületként működik, és megelőzheti a sejtkárosodást a szívinfarktust követően vagy irritáció esetén. A búzafű a SOD legkülönb forrása. A SOD az egyensúly megtartása végett természetesen is megtalálható minden egyes sejtben, és semlegesíti a szintén ott tartózkodó szuperoxidok mérgező hatását. Szabályos anyagcsere esetén minden sejt termel szuperoxidot. Mindazonáltal amikor a mennyiségük a sejtben megnövekszik, de az annak megfelelő SOD nem termelődik, árthatnak a sejtnek, és gyor sítják az öregedést. Sugárzásnak kitett állapot után vagy nitrogénoxid származékok, idegen anyagok (gyógysze rek és vegyi adalékok) fogyasztását követően - melyek tulajdonképpen szennyezik a szervezetet -, továbbá ahogy korosodunk, sejtjeink körül és azokon belül az ártalmas szuperoxidok száma növekszik. Ezek fölhalmozása rongálja a zsiradékokat, a DNS-t és a sejtek teljes szerkezetét.

Amikor csekély a SOD-ellátás, a sejtek mérgezettek lesznek: elveszítik az önmegújító képességüket, és idő előtt elhalnak. Alapjában véve minél idősebbek a test sejtjei, és minél inkább rendellenesen fej lődnek, annál több lesz bennük a szuperoxid. Mindamellett laboratóriumi kísérletekben és klinikai vizsgálatokban a SOD biztonságos és hatékony enzimnek bizonyult, amely megvédhet bennünket a szuperoxidok, a fertőzések, az öregedés, a sugárzás, valamint a rossz étel és levegő, vagy a gyógyszerek általi mérgezések miatt bekövetkező sejtsérülésektől.

Búzafűlé webáruházunkban megvásárolható

Szólj hozzá!

Címkék: enzim klorofill búzafűlé búzafű

Mi a búzafű titka? 2. rész

2008.07.08. 22:15 1búzafűlé

Fehérjék

A búzafűben valamennyi - a szervezet számára fontos - fehérje nagy mennyiségben megtalálható, melyek együtt is működnek. Az izolált fehérjék bevitele általában hatástalan, néha pedig káros.

Ha az ételben csak kevés esszenciális fehérje fordul elő, a szervezet nem képes a szövetek és a szervezet anyagainak felépítéséhez szükséges sejtépítő köveket előállítani. A búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő. Ez lényegében több, mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. Nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie.
 
A gabonafűben levő fehérje sokkal könnyebben emészthető, mint a húsban található. A fehérjék fogyasztásánál nem csak a biológiai vegyértékre, hanem arra is gondolni kell, hogy az állati eredetű fehérjékkel egy időben nagy mennyiségű nem kívánt kísérőanyag is kerül szervezetünkbe: a purin, koleszterin és zsírok. A húsban levő purin a húgysav fő forrása. Ez a vesékben, az ízületekben és az inakban raktározódik el, ha túlzottan felhalmozódik, vesekövet és köszvényt okoz. A tiszta fehérjekészítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy adagban sem károsítja a vesét.

Szólj hozzá!

Címkék: fehérje búzafű hatóanyag

Mi a búzafű titka? 1. rész

2008.03.25. 12:18 1búzafűlé

Klorofill


A búzafű egyik legfőbb hatóanyaga a klorofill, mely a növények a zöld színét is adja. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját. Élet klorofill nélkül nem létezhet.

A klorofill méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak, a rákkeltő anyagok ellen. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs!

A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek termelődését és működését is segítik. A vérpigment és a klorofill nagyon hasonlít egymásra. Figyelemre méltó kapcsolat van az emberek és az állatok komplex sejtlégzése és a növények fotoszintézise között. A vérpigment képződése az állatoknál gyakorlatilag ugyanolyan módon zajlik, mint a klorofill képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofill tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin (a vörös színt adó vérfesték) képződését, így indirekt módon javítja a szervezetben az oxigénszállítást. A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, mélyebb az alvás, megnövekszik a sejtek energiája.

1 komment

Címkék: klorofill búzafű hatóanyag

Búzafű - Az örök fiatalság elérhető forrása

2008.03.21. 13:50 1búzafűlé

A búzafűlé jelenleg a világ egyik legnépszerűbb, új, egészséges táplálkozás-kiegészítőjévé válik. Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind - kultúrában és az Esszénus közösségekben.

A modern időkben az Egyesült Államokban, több mint harminc éve Ann Wigmore használta, a már világhírű Hippokrates Health Institute megalapítója. A hét napos búzahajtásból kivont lé ott is tud segíteni, ahol más gyógymódok csődöt mondtak. A búzafű zöld levét nagy becsben tartják a bibliai idők óta. Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele az európai hadikórházakban szép sikerrel.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem ismertetés búzafűlé

süti beállítások módosítása