HTML

Búzafűlé vásárlás

Mindent a csodálatos búzafűléről

A búzafűlé egy csodálatos, természetes forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és fehérjéknek. Mégsem ismerjük eléggé.

Értesítő az új bejegyzésekről

RSS feliratkozás

Feliratkozás e-mail értesítőre

E-mail cím:

Gyógyászati megjegyzés

Az oldalainkon bemutatott búzafűlé nem gyógyszer, vagy gyógyászati készítmény. A búzafűlé nem helyettesít gyógyszereket vagy gyógyászati kezelést, csupán a hiányos, helytelen táplálkozást hivatott kiegészíteni. Az oldalon publikált tartalom az interneten és folyóiratokban megjelent leírásokból merít. Felelősséget a tartalomért csak a forrásokig tudunk vállalni.

Licenc

Creative Commons Licenc

Friss topikok

  • BWT: Mióta fogyasztom a Búzafűlét, nagyon ritkán érzem a kellemetlen gyomorsav túltengést, az időjárás ... (2010.03.12. 20:37) Mi a búzafű titka? 1. rész

Mi a búzafű titka? 3. rész

2010.03.12. 17:59 1búzafűlé

Enzimek


A gabonafüvekben a szó szoros értelmében enzimek százait fedezték föl eddig. Egy alaposabb tanulmányozás a jövőben ezreket fedhet majd még föl, hiszen a fű enzimek kincsesbányája. Ezek az enzimek az étrendbe beiktatva pótolják a testben előállított, belső enzimeket, meg hosszabbítva azok élethosszát.

Az enzimeket sokáig katalizátorként tekintették, viszont mára a tudósok belátták, hogy az enzim maga az életerő. Tulajdonképpen minden tevékenység a gondolkodástól kezdve az emésztésen át a láb megmozdításáig enzimek tevékenységét igényli.

A búzafűben elkülönített legfontosabb enzimek a következők:

  • proteázok - elősegítik a fehérjék emésztését
  • citokróm-oxidáz - antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
  • amiláz - elősegíti a keményítő emésztését
  • lipáz - zsírbontó enzim
  • cataláz - katalizálja a hidrogénperoxid vízzé és oxigénné bomlását a vérben és a szövetekben
  • peroxidáz - hasonlóan működik, mint a cataláz, csak a sejtek szintjén
  • fikocianin - segíti a vérképzést
  • transzhidrogenáz - segít a szív izomszöveteit jó erőben tartani
  • SOD (szuper-oxid-dimutáz) - valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabad gyökfogó
  • melatonin - ez a hormon az összes életfolyamatról "gondoskodik"

 

Érdekes megjegyezni, hogy amikor ezek az enzimek mennyiségben és erősségben hanyat lanak - ami az öregedéskor történik - a test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel és a fölösleges kalóriákkal. Ez felelhet a túlsúlyból és a korai öregségből adódó gondokért, amelyek manapság annyi embert gyötörnek. Az is említésre méltó, hogy az enzimek közül három - a citokróm-oxidáz, a peroxidáz és a kataláz - aránylag nagy koncentrációban található meg a normális vörös és fehér vérsejtekben. Ugyanakkor egy rákos beteg testében a számuk többnyire jelentősen leapad.

A SOD döntő szerepet játszik a búzafű örege dést gátló képességében. Tudományos körökben jókora figyelmet kapott mint lehetséges antiőregség enzim. Ettől függetlenül munkája során Dr. Barry Halliwell, a londoni egyetem biokémikusa, Dr. M. Rister a németországi Cologne egyetemén és Dr. Irwin Fridovich, a duke-i egyetem bio kémikusa a test minden sejtjében rábukkant a SOD-ra.

A sejtek öregedésének lassításában betöltött szerepe után nyomoztak. Rendkívüli módon a SOD mérsékelni tudja a sugárzás káros hatásait, gyulladáscsökkentő vegyületként működik, és megelőzheti a sejtkárosodást a szívinfarktust követően vagy irritáció esetén. A búzafű a SOD legkülönb forrása. A SOD az egyensúly megtartása végett természetesen is megtalálható minden egyes sejtben, és semlegesíti a szintén ott tartózkodó szuperoxidok mérgező hatását. Szabályos anyagcsere esetén minden sejt termel szuperoxidot. Mindazonáltal amikor a mennyiségük a sejtben megnövekszik, de az annak megfelelő SOD nem termelődik, árthatnak a sejtnek, és gyor sítják az öregedést. Sugárzásnak kitett állapot után vagy nitrogénoxid származékok, idegen anyagok (gyógysze rek és vegyi adalékok) fogyasztását követően - melyek tulajdonképpen szennyezik a szervezetet -, továbbá ahogy korosodunk, sejtjeink körül és azokon belül az ártalmas szuperoxidok száma növekszik. Ezek fölhalmozása rongálja a zsiradékokat, a DNS-t és a sejtek teljes szerkezetét.

Amikor csekély a SOD-ellátás, a sejtek mérgezettek lesznek: elveszítik az önmegújító képességüket, és idő előtt elhalnak. Alapjában véve minél idősebbek a test sejtjei, és minél inkább rendellenesen fej lődnek, annál több lesz bennük a szuperoxid. Mindamellett laboratóriumi kísérletekben és klinikai vizsgálatokban a SOD biztonságos és hatékony enzimnek bizonyult, amely megvédhet bennünket a szuperoxidok, a fertőzések, az öregedés, a sugárzás, valamint a rossz étel és levegő, vagy a gyógyszerek általi mérgezések miatt bekövetkező sejtsérülésektől.

Búzafűlé webáruházunkban megvásárolható

Szólj hozzá!

Címkék: enzim klorofill búzafűlé búzafű

A bejegyzés trackback címe:

https://buzafule.blog.hu/api/trackback/id/tr31834836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása