HTML

Búzafűlé vásárlás

Mindent a csodálatos búzafűléről

A búzafűlé egy csodálatos, természetes forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és fehérjéknek. Mégsem ismerjük eléggé.

Értesítő az új bejegyzésekről

RSS feliratkozás

Feliratkozás e-mail értesítőre

E-mail cím:

Gyógyászati megjegyzés

Az oldalainkon bemutatott búzafűlé nem gyógyszer, vagy gyógyászati készítmény. A búzafűlé nem helyettesít gyógyszereket vagy gyógyászati kezelést, csupán a hiányos, helytelen táplálkozást hivatott kiegészíteni. Az oldalon publikált tartalom az interneten és folyóiratokban megjelent leírásokból merít. Felelősséget a tartalomért csak a forrásokig tudunk vállalni.

Licenc

Creative Commons Licenc

Friss topikok

  • BWT: Mióta fogyasztom a Búzafűlét, nagyon ritkán érzem a kellemetlen gyomorsav túltengést, az időjárás ... (2010.03.12. 20:37) Mi a búzafű titka? 1. rész

A búzafűlé felhaználása a sebek gyógyítására

2011.02.08. 18:55 1búzafűlé

Tudták, hogy az I. világháború idején búzafűlével gyógyították az európai hadikórházakban a sebesült katonákat?

 

Mint minden háború az első világháború idején is rengeteg katona sérült és halt meg. Külön hadikórházak létesültek gyors ellátásukra, később rehabilitálásukra. Az európai hadikórházak, hogy gyors és eredmény érdekében alternatív megoldásokat is bevetettek. Természetesen később aztán a tapasztalatok alapján valóban felismerték az alternatív medicina igazi értékét. Ezután kezdték igazán megbecsülni és alkalmazni.

Az komplementer medicina egyik ágazata, a fitoterápia komoly szerepet játszott az akkori hadi gyógyászatban. A búzafűlével sok kísérletet végeztek. A leghatásosabbnak bizonyult a sebek kezelésében. Fekélyek, tályogok, gyulladások, nehezen gyógyuló sebek ellátásában nagy segítségére volt a szanitéceknek.

Magas antioxidáns-, vitamin- és klorofill tartalma által antibakteriális, gombaölő, gyulladáscsökkentő- és gátló hatásai révén gyorsan gyógyultak tőle a betegek. Külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt hatásos volt. Erősen roboráló hatása révén még kondícionáló anyagként is előtérbe került a katonák étkeztetése során.

Már 1940 óta vannak anyagok arról, hogy a klorofill használatával csökkent az anaerob (oxigén mentes környezetben szaporodó) baktériumflóra növekedése, és gyorsult a sebgyógyulás, állatokban, emberekben egyaránt. 1940 és 1950 között számos (nem kontrollált) klinikai tanulmányt végeztek lassú sebgyógyulással járó esetekben: fekélybetegség, felfekvés és a felszíni klorofillin kezelés hatékonyabbnak bizonyult az akkoriban alkalmazott terápiáknál.

Forrás: Kephart JC. Chlorophyll derivatives - their chemistry, commercial preparation and uses. Econ Bot. 1955;9:3-38.

Bowers WF. Chlorophyll in wound healing and suppurative disease. Am J Surg. 1947;73:37-50.

Carpenter EB. Clinical experiences with chlorophyll preparations. Am J Surg. 1949;77:167-171.

A búzafűlé hatására gyorsabb a sérült szövetek újraképződése (bőrszöveti sejtek halmaza).
Akár sebkörnyéken akár közvetlenül a sebbe kenve használták a friss és szennyeződésmentes búzafűlevet elsődlegesen fertőtlenítőként hatott, majd aktív enzimjei és hatóanyagi révén hozzájárult a szövetnek sejtképző működéséhez, az elhalt szövetrész újrapótlásához.

Több mint valószínű, hogy a búzafűlé sebgyógyító tulajdonságát a nagy mennyiségű klorofill adja. Ez a különleges növényi eredetű vegyület elősegíti a mérgek kiürítését és a savak semlegesítését. A magas klorofilltartalmú tápanyagok lúgosítják és méregtelenítik a testet, különösen a májat, így a búzafűlé is. Rendkívül erős lúgosító hatással vannak az emésztőrendszerre, jótékony hatásúak lehetnek reumás ízületi panaszoktól, köszvénytől szenvedők számára. Elűzik a testszagot, megszüntetik a rossz leheletet, enyhítik a torokfájást, javítják a vérkeringést és az emésztést. Csökkentik a fáradságot, optimalizálják és fenntartják az egészségi állapotot.

Minden szempontból hatékony megoldás volt az első világháborúban, hogy segítsék a sebesült katonák gyógyulását. Manapság nem csak kezelésre, hanem a preventív medicina fegyvereként is használhatjuk.Hisz mindig jobb megelőzni egy betegséget mint kezelni. Használja Ön is otthonában és védje családja egészségét a búzafűlé erejével!

A tasakos búzafűlé webáruházunkban megvásárolható

Szólj hozzá!

Címkék: történelem enzim klorofill fehérje ismertetés búzafűlé búzafű hatóanyag buzafule buzafülé buzafűlé

A bejegyzés trackback címe:

https://buzafule.blog.hu/api/trackback/id/tr712647439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása